Brödigt bubbel till brioche
I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Lisa i Hjo tipsar om sin favoriträtt brioche med lokal touch.
Lisa Karlsson i Hjo är en passionerad ambassadör för sin hemstad. I butiken känner hon sig mest hemma vid hyllan med mousserande vin. Ett spännande område enligt Lisa.
Lisas middagstips
– Min absoluta favoriträtt oavsett årstid är egengjord skagenröra på smörstekt brioche. Den ska toppas rikligt med färsk, riven pepparrot tillsammans med massor med dill och löjrom från Vänern.
Den höga fruktsyran tillsammans med bubblorna lättar upp fettet från smöret och majonnäsen i skagenröran.
– I glaset vill jag ha en torr och frisk champagne. Den höga fruktsyran tillsammans med bubblorna lättar upp fettet från smöret och majonnäsen i skagenröran. Det blir en kombination av både smak och konsistens som fungerar väldigt fint ihop. Även ett torrt, vitt, stilla alkoholfritt vin är ett bra val till rätten. Gärna så torrt som möjligt med lite högre syra, till exempel ett rieslingvin.