Andreas gillar risotto
I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Här möter du Andreas i Tumba!
Värmlänningen Andreas Wiman har jobbat som kock i 20 år. När han inte är ute och svingar golfklubborna hittar du honom i vår butik i Tumba, Stockholm.
Andreas middagstips
– Jag älskar att laga mat på fritiden. En klassisk svamprisotto med långbakad kalvlägg är en god rätt som passar särskilt bra under den kallare delen av året.
Till det passar ett stramt, nyanserat vin med hög syra perfekt. Gärna ett nebbiolo-vin med lite ålder av den typ man ofta hittar i Piemonte. Den höga syran matchar det feta i maten och mognadstonerna möter svampen fint.
Med ymnigt av smör och parmesan i risotton passar även ett alkoholfritt öl med hög fyllighet och beska bra till. Där tror jag att humlearomen och beskan i alkoholfri IPA skulle sitta som en keps till de jordiga tonerna i maten.
Den höga syran matchar det feta i maten och mognadstonerna möter svampen fint.
Hitta dryckerna
Stramt & Nyanserat rött vin från Piemonte
Alkoholfri öl med hög beska